Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 22 de juliol un home de 23 anys, de nacionalitat salvadorenya i veí de Girona, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força. Els agents de la comissaria de Girona van tenir coneixement que el dia 26 d'abril s'havia produït un robatori en un restaurant del centre de Girona i el 14 de maig es va saber que havia tingut lloc un nou robatori amb força en un altre establiment de la ciutat.

Els mossos van poder comprovar que els dos fets presentaven característiques molt semblants o fins i tot idèntiques: els lladres havien accedit a l'interior dels locals fracturat el vidre de les finestres i una vegada a dins havien sostret el calaix de la caixa enregistradora, ampolles de licor, ordinadors i altres objectes. Arran d'aquests fets, els policies van recollir tots els indicis i van iniciar les tasques d'investigació pertinents per tal de saber qui eren els autors dels dos delictes. La investigació va donar els seus fruits el passat dilluns 22 quan van identificar, localitzar i detenir un dels autors dels robatoris.

La investigació policial continua oberta i centrada a localitzar l'altre autor dels robatoris. A més, també s'està estudiant si aquests delictes podrien estar relacionats amb altres fets.

El detingut, que compta amb antecedents, va passar a disposició judicial el dimarts 23 de juliol, al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.