23 de juliol de 2019
23.07.2019

Girona homenatja un veí de Pont Major per la seva implicació en el barri

La Sala d'Actes del Centre Cívic de la barriada passarà a dur el nom de l'homenatjat, Luís Herrera Díaz

23.07.2019 | 06:30
Girona homenatja un veí de Pont Major per la seva implicació en el barri

L'Ajuntament de Girona ha batejat amb el nom del veí del Pont Major, Luís Herrera Díaz, la Sala d'Actes del Centre Cívic del barri. El passat dissabte, el consistori va celebrar un acte d'homenatge a Herrera a través del qual li va voler reconèixer la seva implicació i compromís envers el barri i, alhora, traslladar-li l'estima de la resta de veïns i veïnes de la ciutat.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assistir a l'acte i va participar en la descoberta de la placa de la nova sala, un esdeveniment on van assistir també la regidora de Drets Socials, Núria Pi i la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda. Altres assistents a la jornada honorífica van ser nombroses entitats locals, veïns i veïnes del barri, familiars de l'homenatjat i altres personalitats del món polític i social de la ciutat.

Durant l'acte, que va conduir la directora del Centre Cívic Pont Major, Montserrat Pasquina, familiars d'Herrera van cantar diverses cançons en honor seu.

Luís Herrera Díaz té 89 anys i en fa més de 40 que resideix al barri del Pont Major de Girona, amb el qual sempre ha tingut una forta vinculació. Al llarg de la seva vida ha sigut membre de l'Associació de veïns del barri i president de l'Associació de Jubilats i Gent Gran, La Unió de Pont Major.

A més, Herrera s'ha guanyat també l'estima dels veïns i veïnes del barri pel seu «caràcter solidari, afable i conciliador», explica l'Ajuntament, i també pel seu «sentit de la pertinença al barri i la seva voluntat de millorar la zona i la vida de la ciutadania».

Entre les moltes activitats i feines que ha dut a terme durant aquests anys Luís Herrera, alguns veïns destaquen la seva tasca de «traductor», ajudant i informant les persones acabades d'arribar a la ciutat i al barri sobre «tot el que podien necessitar: col·legis, pediatres, serveis socials, etc.» i també subratllen que es tracta d'una persona que ha dedicat gran part del seu temps al barri de Pont Major, que «inicialment tenia moltes carències», i ha treballat dia rere dia per fer-lo millor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook