L'Ajuntament de Salt ha iniciat una campanya de millora dels espais destinats als gossos que hi ha al municipi. Properament s'iniciaran reformes al pipicà del parc Monar, on es canviarà la font actual i es posarà una nova tanca perimetral, més alta i més robusta que l'actual. La voluntat de l'Ajuntament és de reformar progressivament els altres pipicans de la vila.

La renovació del pipicà del parc Monar era una petició dels usuaris de la instal·lació, la més gran del municipi. En total la substitució de la font i la nova tanca -que serà més alta- suposarà una inversió aproximada de 13.000 euros.

Per altra banda, està previst habilitar un camí perquè es puguin passejar gossos sense que vagin lligats que anirà de l'actual local del Centre Naturalista, a les deveses, fins a l'aiguamoll del veïnat. Amb un recorregut de prop de 600 metres.

El camí s'adequarà, se senyalitzarà i s'equiparà amb papereres. El nou espai serà d'ús compartit entre vianants, cotxes i bicicletes, i per aquesta raó s'ha buscat que fos un lloc sense gaire trànsit rodat, explica el consistori en un comunicat.

L'espai està previst perquè els gossos -que no siguin de races considerades potencialment perilloses- puguin anar deslligats, però sempre control·lats pels seus propietaris. Totes aquestes mesures estan encarades a millorar els espais per a gossos de la vila de Salt, una petició de les persones que tenen mascotes.