28 de juny de 2019
28.06.2019

Justícia reconverteix en règim tancat el centre de menors de Girona

El Departament afronta així el creixement "ininterromput" d'ingressos dels darrers anys, majoritàriament de menors no acompanyats

28.06.2019 | 06:30

El Departament de Justícia reconvertirà en règim tancat els centres de menors de Girona i de Mollet del Vallès. En total, es crearan 35 noves places d'internament (deu a Montilivi i les 25 restants, a Els Til·lers).

La mesura suposa revertir el tancament parcial que la Generalitat va aplicar als dos centres l'any 2013, coincidint amb la crisi econòmica. En el cas d'Els Til·lers, a més, el mòdul que s'hi reobrirà concentrarà totes les noies que actualment estan internes a Catalunya.

La directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Gisela Torns, explica que amb aquestes noves places el Departament afronta el creixement "ininterromput" d'ingressos dels darrers anys, majoritàriament de menors no acompanyats que han comès robatoris amb violència. Actualment, el 38% dels interns als set centres de justícia juvenil que hi ha arreu de Catalunya són MENA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook