28 de maig de 2019
28.05.2019

Girona reivindicarà el seu patrimoni fluvial a l'aplec dels 4 Rius

L'esdeveniment, impulsat per l'ANG i l'Associació La Sorellona, es farà el 8 i 9 de juny a les Ribes del Ter

28.05.2019 | 06:30

Girona reivindicarà el seu patrimoni fluvial amb la primera edició de l'Aplec dels 4 Rius, que tindrà lloc a la ciutat els dies 8 i 9 de juny. El parc de les Ribes del Ter serà l'escenari d'aquesta festa de la natura organitzada per l'Associació Naturalistes de Girona i l'Associació La Sorellona, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i del Consorci del Ter.

Les dues jornades combinaran activitats de sensibilització i divulgatives, com la fira d'entitats ambientals, tallers naturalistes, rutes de descoberta o itineraris interpretatius, amb propostes més lúdiques i d'oci, com una gimcana, actuacions musicals o una mostra de jocs tradicionals i sostenibles.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, va manifestar que «aquest aplec és una de les primeres intervencions a la ciutat emmarcades dins del projecte Poctefa, que serveix per fer actuacions de dinamització al territori vinculades amb els rius, lligant medi natural i turisme d'una forma sostenible». Sastre va participar en la presentació de l'acte ahir al matí al costat del director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, i dels representants de les entitats La Sorellona i l'Associació de Naturalistes de Girona, Núria Canals i Ferran Canudas.

L'activitat s'emmarca dins de la Setmana de la Natura, que té lloc de forma simultània a tot Catalunya de l'1 al 9 de juny. Amb motiu d'aquesta iniciativa, del 3 al 9 de juny la biblioteca Carles Rahola acollirà l'exposició Bellesa fràgil, que tracta sobre les espècies invasores de la zona i les espècies autòctones que hi competeixen. L'Aplec compta amb el finançament del projecte Interreg-Poctefa «Turisme transfronterer fluvial i sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook