La cinquena edició de la gran recollida de llet «Cap nen sense bigoti» es posa en marxa amb el repte d'abastir famílies en risc d'exclusió social. Si no fos pels bancs dels aliments, el dèficit d'aquestes famílies en un aliment tan bàsic seria encara més gran.

Un de cada tres menors (28,3 %) es troba en risc de pobresa a Espanya, segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social, que estableix el percentatge de població en risc de pobresa o exclusió social mitjançant l'indicador AROPE (At Risk Of Poverty and/or Exclusion). En total, parlem de 2,2 milions de nens i nenes, dels quals més de 225.000 es beneficien de la tasca dels bancs dels aliments per cobrir les seves necessitats nutricionals.

Més de 34.600 gironins recorren habitualment al Banc dels Aliments de Girona per cobrir les seves necessitats nutricionals amb aliments bàsic, com la llet. Actualment, els bancs d’aliments atenen 195.706 persones a Catalunya —35.200 de les quals són nens i nenes d'entre 1 i 16 anys— que tenen dificultats per accedir regularment al consum d'aliments bàsics, com la llet, per a una dieta equilibrada.