Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el passat diumenge 19 de maig a tres homes, d'entre 36 i 43 anys, de nacionalitat kosovar i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d'un delicte de furt en grau de temptativa i un delicte contra la seguretat viària.

Els fets es van ocórrer cap a tres quarts de dotze del migdia del mateix dia al punt quilomètric 46 de l'autopista AP-7, al seu pas pel terme municipal de Girona.

Segons un comunicat, els mossos informen que una patrulla de paisà, que estava fent patrullatge preventiu, va detectar dos vehicles aturats al voral de la via i van sospitar que es podria tractar d'un furt «tipus peruà» i es van aturar davant dels dos vehicles amb els llums prioritaris. Quan els lladres van veure la presència policial, ràpidament van tornar a entrar al cotxe i van voler fugir tot fent una maniobra d'incorporació a la via, que va obligar diversos vehicles a fer maniobres per esquivar-lo i evitar una col·lisió.

Després d'intentar la fugida, els mossos li van barrar el pas i van identificar els tres ocupants. Seguidament es va confirmar que acabaven d'intentar fer un furt tipus peruà i van quedar detinguts. Pel que fa al conductor, també va ser denunciat penalment per un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament.

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, van passar el 20 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb els fets.