Avui dijous, 16 de maig té lloc la clausura del programa educatiu sobre cooperativisme i emprenedoria que s’ha realitzat a diferents centres educatius de les comarques gironines durant el curs escolar.

La Diputació de Girona i Emprengi (Associació de Promoció de l’Emprenedoria i el Cooperativisme als Centres Educatius), en el marc del conveni de col·laboració subscrit, han promogut durant aquest curs escolar la creació de 24 cooperatives en mans de 320 alumnes de 16 centres educatius gironins. El projecte es desenvolupa adaptant la metodologia «Empresa Jove Europea» de l’entitat asturiana Consorci Valnalón - Ciutat Tecnològica, a la realitat de les nostres comarques.

El programa educatiu es clou avui amb la Jornada d’Emprenedoria dels instituts de les comarques gironines, amb la xerrada: «Perquè cooperar? Construïm un equip», que ha tingut lloc al Teatre Municipal, impartida per Eric Llacuna de l’empresa Alter Inceptum.

Aquesta jornada d’emprenedoria culmina la tasca dels estudiants que durant aquest curs han dut a terme la creació de les cooperatives i els aspectes clau del projecte, en especial els relacionats amb la comunicació interna i externa, les relacions amb l’entorn del centre, i temes organitzatius de finances, màrqueting i organigrames de funcionament.

La jornada està organitzada per Emprengi (Associació per a la promoció del cooperativisme i l’emprenedoria als centres educatius de les comarques de Girona) i hi col·labora la Diputació de Girona, Ajuntament de Girona i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines.

Finalment, a partir de les 11.30h té lloc el Mercat de les Cooperatives, a la plaça Pompeu Fabra, amb les parades preparades per les cooperatives participants en el projecte.