15 de maig de 2019
15.05.2019
Bellcaire d'Empordà

Més de vint bussejadors participen a un nou curs per a guies subaquàtics

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter organitza aquesta formació teòrica i pràctica

15.05.2019 | 13:31
Promouen el busseig responsable i sostenible.

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter organitza aquest mes de maig una nova edició del Curs per a Guies Subaquàtics, que té per objectiu transmetre informació i coneixements necessaris sobre la singularitat del parc natural a les persones professionals que treballen en àrees d'immersió dins del seu àmbit.

L'edició d'enguany, que compta amb la participació de més d'una vintena de persones, se celebra a Bellcaire d'Empordà fins al 28 de maig. Consta d'una formació de 44 hores que inclou una part teòrica i una pràctica, amb busseig i «snorkel», i una prova final per avaluar els coneixements adquirits.

A més de personal del parc natural, participen en l'organització del curs personal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, del Cos de Mossos d'Esquadra, del Cos d'Agents Rurals, del grup GEAS de la Guàrdia Civil, professors de la Universitat de Barcelona, investigadors del CSIC i altres professionals experts en temes marins i de patrimoni natural.

Està dirigit a guies de busseig dels centres d'immersió que treballen en l'àmbit marí del parc, i altres bussejadors certificats. L'objectiu és transmetre informació útil per a la divulgació del medi submarí que fan els guies i promoure la sensibilització i el respecte en vers el fons marí.

Així, s'explica la tasca de gestió del parc natural i la feina dels cossos de vigilància. A més, es posa en valor la feina del guia com a professional coneixedor del fons marí del parc i es fomenta la pràctica del busseig responsable i compatible amb la conservació del fons marí. El curs també afavoreix la relació directa entre els guies i el personal del parc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook