Fiscalia, acusació particular i defensa sol·liciten ara una condemna de 10 anys i 3 mesos de presó per a l'acusat de perpetrar un assalt violent en una casa de Flaçà (Gironès) el 2017 i violar una dona. Al judici, que s'ha fet aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona, el processat ha reconegut els fets i ha utilitzat el torn d'última paraula per demanar perdó a la víctima. Inicialment s'enfrontava a 19 anys de presó.

Segons ha reconegut, a les quatre de la tarda del 6 de juliol va entrar a la casa a través d'una porta corredora. Un cop a dins, va amenaçar la víctima amb un ganivet mentre saquejava l'immoble. Després d'acumular el botí, li va esquinçar la roba i la va agredir sexualment.

La declaració de l'acusat ha estat molt breu i s'ha limitat a reconèixer els fets que li atribuïen la fiscalia i l'acusació particular. El processat ha admès que, cap a les quatre de la tarda del 6 de juliol del 2017, va aconseguir entrar a la casa de Flaçà a través d'una porta corredora que comunicava el menjador amb el jardí. Anava armat amb un ganivet.

A dins, va sorprendre la víctima, la va subjectar pel braç i, esgrimint-li el ganivet, la va amenaçar dient-li «calla, calla, no cridis o et mato, vull diners, on són els diners». La dona es va intentar escapar però l'acusat la va interceptar i la va fer caure a terra propinant-li cops al cap i al cos. Aleshores, va començar un forcejament entre l'atacant i la víctima durant el qual el ganivet que duia l'acusat es va trencar.

Segons el relat de fets que ha reconegut l'acusat, va anar a la cuina i va agafar un altre ganivet de grans dimensions, de 25 centímetres de fulla. Li va posar l'arma al coll a la dona i la va obligar a anar estança per estança mentre agafava diners, objectes de valor i joies.

Entre el botí hi havia un ordinador, un telèfon mòbil, una tablet i objectes diversos com un moneder, encenedors o un clauer. El lladre també va agafar tres braçalets, onze rellotges i es va endur diverses joies. En concret, una aliança de casament, collarets, arracades i penjolls per valor de 1.145 euros.

Un cop arreplegat el botí, i quan ja es trobaven altra vegada al menjador, l'acusat va esquinçar la roba de la víctima i la va violar. Després, va fugir de la casa, que es troba separada del nucli urbà.

Segons va transcendir en el moment dels fets, el lladre va aconseguir escapolir-se de la policia corrent camp a través. L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona va obrir una investigació i, després de mesos d'indagacions, van localitzar i detenir l'acusat a l'octubre en un restaurant de l'Estanyol (Gironès). El processat, d'origen senegalès, està en presó preventiva des del 7 d'octubre del 2017.

Per aquests fets, la fiscalia i l'acusació particular l'acusaven d'un delicte de robatori amb violència a interior de domicili amb instrument perillós, un delicte d'agressió sexual amb instrument perillós, un delicte lleu de lesions i un delicte lleu de danys. Sol·licitaven inicialment una pena de 19 anys de presó i multes per valor de 1.200 euros.

Al final del judici, però, han rebaixat la petició inicial perquè no ha quedat acreditat que utilitzés el ganivet per cometre la violació. Finalment, fiscalia, acusació particular i defensa han sol·licitat 10 anys i 3 mesos de presó i 1.200 euros pels delictes lleus. En concepte de responsabilitat civil, demanen que indemnitzi la víctima amb 23.638 euros. El judici ha quedat vist per a sentència.