07 de maig de 2019
07.05.2019
Girona

Temps de Flors amb dos recorreguts per a persones amb mobilitat reduïda

El fossar de l'absis de la Catedral i el pont del Dimoni s'inclouen per primera vegada com espais

07.05.2019 | 18:58
Imatge d'arxiu de l'edició de 2018 de Temps de Flors.

La 64a edició de Girona, Temps de Flors comptarà amb dos itineraris pensats especialment per a les persones amb mobilitat reduïda. Un dels recorreguts està pensat per a persones que van en vehicles motoritzats, mentre que l'altre està dissenyat per a aquelles que van en cadira de rodes. Els dos circuits, així com també els espais que són accessibles, estaran marcats en el plànol que s'ofereix a cada pati de la ciutat i també a l'oficina de turisme. En aquesta edició de Temps de Flors, que arrenca el dissabte 11 fins el diumenge 19 de maig, hi haurà un total de 137 espais de la ciutat oberts al públic. Aquest any, el fossar de l'absis de la Catedral i el pont del Dimoni es sumen, per primera vegada, en el recorregut.

Girona estrenarà aquest dissabte la 64a edició de Temps de Flors amb dos nous recorreguts pensats per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta de dos circuits que estaran marcats en el plànol que es dona de forma gratuïta a cada pati i també a l'oficina de turisme de la ciutat.

El primer d'ells és un recorregut creat especialment per aquelles persones que van en vehicles motoritzats. En el segon, el circuit està pensat per tal que totes les persones amb cadira de rodes hi puguin arribar. A més, aquest any també hi haurà una senyalització als plànols dels patis, monuments, jardins i espais de la ciutat que són accessibles per al col·lectiu.

La mostra floral arrencarà aquest dissabte 11 de maig i finalitzarà el diumenge 19. Durant els nou dies, es podran visitar 171 projectes florals repartits en 137 espais diferents. Aquest any s'hi incorporen alguns espais que fins ara no eren accessibles al públic, com ara el fossar de l'absis de la Catedral de Girona. El pont del Dimoni també se suma al recorregut de la mostra floral.

Els patis estaran oberts de 10.00 a 22.00 h cada dia, tret dels dos dissabtes i el dimecres, que obriran les portes fins a la mitjanit, en el que es titula l'Open Night. Dins del plànol també es mostrarà tots els espais tancats que formen part d'aquesta iniciativa que permet visita la mostra de nit.

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona manté la seva aposta per obrir-se a la natura a través del projecte 'Pla V'. Aquest any es mostraran diferents indrets naturals que conviden al descans al voltant de l'itinerari de patis. D'aquesta manera, es busca un espai perquè els visitants puguin relaxar-se i descansar a mitja visita i, posteriorment, seguir caminant. De moment, s'han adequat espais de descans a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que Temps de Flors és un moment clau per «donar visibilitat al nostre patrimoni arquitectònic» a partir del «ressò internacional» que ha assolit aquest esdeveniment. D'altra banda, l'Ajuntament ha decidit dedicar aquesta 64a edició a tres de les persones que han col·laborat amb l'esdeveniment des dels seus inicis: Rosa Labayen, David Marca i Josep Tarrés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook