Un incendi a la sala de màquines dels ascensors va obligar ahir a desallotjar els jutjats de Girona durant més d'una hora. Aquest foc va suposar la suspensió d'algun judici, com el que s'havia de celebrar contra els cinc acusats de destrossar els «tòtems de la Dignitat» de Girona. Aquesta vista ja es suspendre al febrer a petició de l'advocat de l'ANC, perquè no s'havia citat un dels agents de la Policia Municipal que va identificar els sospitosos.

L'incendi que va obligar ahir a desallotjar el personal i les persones que hi havia a l'equipament judicial de l'avinguda Ramon Folch es va declarar pels volts d'un quart de deu del matí.

Tal com marca el protocol de l'edifici judicial, es va procedir a evacuar l'equipament per tal que hi actuessin els serveis d'emergències. Els Bombers hi van destinar quatre dotacions i van comprovar que havia cremat un motor de la sala de màquines dels ascensors. Ràpidament es va sufocar l'incendi i tot seguit van realitzar tasques de ventilació. Un cop es va confirmar que ja no hi havia fum a la zona, pels volts de dos quarts d'onze, es va poder reprendre la tasca judicial a l'edifici.

Judicis suspesos

El foc, però, va obligar a suspendre algun dels judicis que hi havia assenyalat per a primera hora del matí. És el cas de la vista contra cinc acusats de destrossar els «tòtems de la Dignitat» de Girona l'abril passat, que s'havia de fer al Jutjat d'Instrucció 1 de Girona.

És el segon cop que se suspèn el judici. El 25 de febrer, la jutgessa va acordar la suspensió atenent a la petició de l'advocat de l'ANC, Josep Viella, perquè no havien citat un dels agents de la Policia Municipal que va identificar els sospitosos. Encara no hi ha data assenyalada per al nou judici.

Els cinc acusats s'enfronten a pagar, de forma solidària, 305 euros pels desperfectes que van causar, a més d'una multa com a suposats autors d'un delicte lleu de danys. Aquesta multa es calcula, en cas de condemna i ja en sentència, en funció de les possibilitats econòmiques de cadascun.

La Policia Municipal de Girona va identificar cinc dels suposats encaputxats que van fer malbé els «tòtems de la Dignitat» que l'ANC havia instal·lat a l'exterior de l'edifici Santa Caterina de Girona. Les nou escultures -o tòtems- estaven recobertes amb lones on hi havia els retrats dels consellers destituïts, els que estan a l'estranger i els Jordis. Les van crear un grup de veïns de Lladó, i a Girona inicialment es van col·locar a la plaça Independència, però després es van traslladar a la plaça dels Manaies.