El Tarlà i les mulasses protagonitzaran les Festes de Primavera d'aquest 2019, que tindran lloc del 27 d'abril al 5 de maig. La tradicional penjada del Tarlà dissabte de la setmana vinent -dia 27 d'abril- donarà el tret de sortida a la programació d'enguany de les festes, que es tancarà amb la trobada de mulasses del diumenge 5 de maig. Enguany les Festes de Primavera s'han retardat uns dies amb motiu de coincidència amb el cap de setmana de Setmana Santa.

El primer dia, prèviament a la penjada del Tarlà (12 h, carrer de l'Argenteria), es farà una cercavila amb els gegants i els capgrossos de Girona, a càrrec de la Fal·lera Gironina, que sortirà a les 11 h del jardí de la Infància. Part de la imatgeria festiva de la ciutat recorrerà els jardins, la plaça de Catalunya, la rambla de la Llibertat i el carrer de l'Argenteria per portar el Tarlà fins al seu destí. Durant la jornada de dissabte tindran lloc dues activitats familiars més a la rambla de Llibertat: uns cavallets ecològics (de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 21 h) i un taller de tarlanets (de 17 a 19 h).

Cinquena trobada de mulasses

El diumenge al matí, la rambla de la Llibertat serà l'escenari de la cinquena Trobada de Mulasses de Girona (10 h). En el marc de la trobada tindrà lloc una representació de titelles a càrrec de la Mula Baba (11 h) i una cercavila amb totes les mulasses participants, que aniran des de la rambla de la Llibertat fins a la plaça dels Jurats, on faran la ballada final (12 h).

A més, del 27 d'abril al 5 de maig la Mula Baba i la Mula Petita de Girona estaran exposades a l'entrada de l'edifici consistorial de l'Ajuntament de Girona, on també es podrà veure un mapa amb la ubicació i la reproducció fotogràfica de totes les mulasses dels Països Catalans.