El projecte de la Casa de la Tecnologia de Girona comptarà amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que se sumarà d'aquesta manera a l'aposta de l'Ajuntament, juntament amb la Diputació. Així ho va anunciar ahir el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que va visitar l'espai acompanyat de l'alcaldessa, Marta Madrenas.

«No es tracta només d'un projecte de ciutat, sinó també de Catalunya, perquè el talent serà la matèria primera de la revolució digital i hem de fomentar les vocacions tecnològiques, sobretot en l'àmbit femení», va explicar Puigneró.

La nova Casa de la Tecnologia de la ciutat s'ubicarà al Xalet Soler i albergarà la futura seu gironina del Museu de les Matemàtiques; diversos espais de formació i tallers en ciència i tecnologia per als centres escolars i per a l'alumnat de primària i secundària, especialment centrats en matemàtiques i robòtica, i una zona col·laborativa i de coworking digital i tecnològic obert a la ciutadania. L'edifici, que acollirà també dependències municipals amb un equip tècnic dedicat al foment de la tecnologia, està just al davant de l'espai de l'antiga fàbrica Simon, on es construirà properament el nou institut Ermessenda de Girona.

Des de l'Ajuntament s'està treballant en un projecte de foment de les vocacions tecnològiques entre els joves i, sobretot, entre el col·lectiu femení. Es preveu que els llocs de treball de qualitat i sostenibles dels propers anys seran en l'àmbit tecnològic i digital i actualment les dones ocupen només entre el 15% i el 25% d'aquestes professions.

«Estic molt contenta que el conseller hagi pogut conèixer de primera mà l'espai que albergarà un projecte del qual hem parlat moltes vegades i que ha d'esdevenir l'epicentre del coneixement i la difusió de les matemàtiques i la tecnologia de Girona», va explicar Madrenas, afegint que està satisfeta de poder comptar amb complicitats d'entitats i del sector, a més de la Generalitat i la Diputació.