Una avaria en un transformador va deixar 13 hores sense llum 152 habitatges i comerços del carrer Figuerola de Girona. La companyia elèctrica Endesa va rebre l'incidència el diumenge a 3/4 de 9 del vespre, i fins a la una del migida de l'endemà, el dilluns, no es va poder arreglar.

La causa del tall en el subministrament elèctric va ser l'avaria del transformador que té la companyia en un aparcament subterrani d'aquest carrer. Aquest aparell de grans dimensions, que pot arribar a pesar tres tonelades, es va espatllar i el servei tècnic va haver de canviar-lo. Un cotxe aparcat al costat del Centre de transformació, però, no permetia poder fer aquest canvi. Segons explica la companyia, es va intentar localitzar el propietari del vehicle a través de la Guàrdia Urbana, sense èxit, igual que treure el turisme amb una grua.

Finalment, ahir a les deu del matí es va poder contactar amb un familiar del propietari del vehicle i es va poder canviar el transformador. Poc després de la una del migdia, els veïns van recuperar el subministrament elèctric, segons va assegurar la companyia.

Problemes en l'enllumenat públic

D'altra banda, els veïns de Montjüic de Girona manifestaven ahir per les xarxes socials que el carrer Torre de Sant Narcís porta més de cinc dies a les fosques. L'enllumenat públic no funciona i el vial està totalment a les fosques. Així ho va confirmar el president de l'Associació de Veïns de Montjuïc, Sisu Boadas.