Els lladres que roben a dins de vehicles han fet el seu agost aquest mes passat a Salt. Els Mossos d'Esquadra de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany han rebut 26 denúncies per aquest tipus de fets en els 31 dies que dura el mes de març.

La policia va de bòlit, ja que l'autor o els autors d'aquest tipus d'actes causen robatoris en diversos barris de la població i de forma aleatòria i, per tant, no poden seguir un patró ni una àrea concreta d'actuació. Tot i això, durant aquest últim mes, els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de la població pels fets. Es tracta d'un home de nacionalitat marroquina amb diversos antecedents policials.

Se'l va arrestar com a presumpte autor d'un robatori i furt d'ús de vehicle el dia 31 de març. La policia sospita que podria estar al darrere d'altres fets similars que s'han produït en els últims temps a Salt i continua investigant els fets.

Aquests delinqüents que perpetren els robatoris actuen de nit i matinada i l'endemà els propietaris es troben amb els fets. Els vehicles violentats solen estar aparcats a la via pública i els lladres no deixen rastre.

Pel que fa al modus operandi, rebenten el vidre, el fan a miques, i un cop tenen el vehicle obert s'emporten tot el que hi troben. Hi ha hagut casos de diversa tipologia i els lladres s'han endut televisors i telèfons, però en d'altres, les eines de treball. S'emporten tot allò que veuen a la vista o té algun valor. Per trencar el vidre, sovint s'ajuden d'una pedra o d'un objecte contundent.

Per evitar aquest tipus de robatoris, el que és important és que la gent no deixi objectes de valor a la vista (GPS, bosses de mà, entre altres) perquè suposa un efecte crida cap als delinqüents, tal com recorda sovint la policia. El que busquen són objectes de valor o que es puguin endur fàcilment.

També és important fer la denúncia, perquè així la policia pot comprovar si un sol lladre pot haver fet més d'un de robatori i furt d'ús de vehicle, i d'aquesta manera després s'acumulen els delictes i més antecedents. I pot passar que després els jutges, en cas de reincidència, poden arribar a condemnar el delinqüent, amb el consegüent ingrés a la presó.

Cal recordar que, com ja va informar Diari de Girona, aquest tipus de fets no són novetat en aquesta vila i fan anar de corcoll la Policia Local de Salt i els Mossos d'Esquadra. Per exemple, en dotze dies -entre l'11 i el 22 de gener- la policia va rebre onze denúncies per fets similars. I en dos dels casos, van robar fins i tot els vehicles que estaven estacionats a la via pública. En concret, un cotxe que estava aparcat al carrer del Greco i una furgoneta que estava estacionada al carrer Santiago Ramon y Cajal.