El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va donar suport ahir als candidats municipals del seu partit a Sarrià de Ter i Salt, Quim Rodríguez i Joan Martín, respectivament, alhora que va aprofitar per apuntar cap a la primera cita electoral: els comicis espanyols del 28 d'abril, on va assegurar que «guanyar a Catalunya és guanyar a Espanya». A més del subdelegat del Govern, Albert Bramon, en la presentació de Rodríguez hi havia diversos candidats socialistes al Congrés i al Senat per Girona.

A Sarrià de Ter, Miquel Iceta va reivindicar els pressupostos de l'administració de Pedro Sánchez que no es van aprovar i han provocat l'avançament electoral, així com va defensar la moció de confiança que els grups de l'oposició van demanar al Parlament de Catalunya. Perquè, va argumentar, a la cambra catalana «hi ha una cosa en què estem d'acord des del PP fins a la CUP i és que aquest Govern ha esgotat la seva força, si és que en tenia». El líder socialista va considerar que «el moviment independentista ha de replantejar el seu projecte, legítim, però no ha pogut tirar endavant i l'acció de govern es ressenteix».

Altra vegada en clau espanyola, d'una banda, el primer secretari del PSC va advertir de l'auge de l'extrema dreta que «potser no volíem veure que hi era i feia niu a dintre del PP, però que ara n'ha trobat un de propi i ha contaminat els altres partits de la dreta». I de l'altra, va criticar «l'única solució» que troben aquests partits davant l'independentisme català: «un 155 permanent», una opció que va qualificar d'«il·legal, de saltar-se la Constitució».

Centre de dia i escola bressol

El regidor del PSC a Girona, Quim Rodríguez, agafa el relleu de Roger Casero -després de 16 anys- com a candidat a l'alcaldia de Sarrià de Ter i, si guanya, va assenyalar tres eixos fonamentals de la seva acció de govern: demanar la construcció d'un centre de dia per a gent gran i d'una escola bressol, i augmentar el control de sorolls i contaminació de la indústria del municipi. D'altra banda, Rodríguez va criticar la manca d'informació del Departament d'Educació en relació a l'obertura del nou institut al poble. Abans de la seva intervenció, la portaveu socialista al consistori gironí va descriure el seu company de grup com un home «tossut, acostumat sacrifici i amb una idea molt clara del que vol per Sarrià». Per la seva banda, ell li va demanar que lideri la construcció «la Girona metropolitana en gran», amb altres municipis.

Més tard es va oficialitzar la candidatura de Joan Martín a Salt, també amb la presència de Miquel Iceta. En aquesta ocasió, Martín -que va agrair la feina feta a Iolanda Pineda- va explicar que vol «un projecte 100% centrat en Salt» i va assegurar que farà «tots els canvis necessaris» per convertir el municipi «en un lloc millor, amb millor educació, millor salut, millor civisme» i amb el benestar dels seus ciutadans com a factor clau.