Els socialistes de Girona han tancat el cicle #40AnysPSCGi #40AnysAjuntamentsDemocràtics amb la presentació del documental Un tren de milers de veus, que ha tingut la direcció tècnica de Mateu Ciurana. El documental explica la història dels quaranta anys del PSC de Girona i dedica un capítol sencer a la història socialista a la ciutat. Hi apareixen referències a persones traspassades que han deixat un record molt marcat com Pepe Guerrero, Just Casero, Ernest Lluch o Lluís Maria de Puig, entre d'altres.

El cicle ha inclòs 40 conferències, trobades i exposicions a tots els barris del conjunt de la ciutat de Girona. A l'entorn de 500 persones han fet petita la sala de l'hotel Carlemany per assistir a la projecció del documental i a l'acte de cloenda del cicle. Entre els assistents a l'acte s'hi han comptat, a més de Joaquim Nadal, el Subdelegat del Govern Albert Bramon, el Diputat al Parlament Rafel Bruguera, el cap de llista del PSC a Figueres Pere Casellas, Manel Nadal o l'alcalde de Blanes Mario Ros, entre d'altres.

La presentació de l'acte ha anat a càrrec del primer secretari del PSC de les comarques gironines i cap de llista per Girona al Congrés, Marc Lamuà, i de la Primera Secretària de l'Agrupació de Girona, Sílvia Paneque. Joaquim Nadal ha estat distingit amb la Rosa Vermella del socialisme gironí per la seva trajectòria com a alcalde de Girona i com a conseller de la Generalitat de Catalunya amb els presidents Pasqual Maragall i José Montilla.

Lamuà, ha recordat que «el PSC de Girona té vincles enormes amb un passat, que ens ha arribat al present, no només com a llegat, sinó també com una identitat de tots els socialistes de Girona». Ha afegit que, tal com, «l'amor es projecta als progenitors per donar-nos identitat i té força de present quan ens ocupem d'allò que més estimem, el socialisme té arrels profundes i avui és més viu que mai». El parlament del diputat ha conclòs amb una referència a què «avui el temps més important, però, és el futur. Els socialistes projectem la nostra esperança de concòrdia i de bona convivència, precisament, en l'esdevenir».

Paneque, per la seva banda, ha explicat que «el PSC de Girona és un miler de veus anònimes diferents que han col·laborat i col·laboren per un projecte en comú fort i ple d'humanisme». Ha subratllat, també, «la importància del municipalisme del socialisme a Comarques Gironines, on hi ha hagut i hi ha alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, que ocupen tot el seu temps, talent i esforç als nostres pobles i ciutats». I ha finalitzat assenyalant que «el passat també és un component que ens fa ser el que som; que sempre ha tingut importància de present; i que es projecta en el futur com a esperança d'una millor vida per a les pròximes generacions de gironins i gironines».

El documental, Un tren de milers de veus, compta amb noranta-dues entrevistes de persones diverses, entre els quals hi ha socialistes, però on també hi han participat directors de diari, gent independent o professors de la Universitat de Girona.