El jutjat d'instrucció número 2 Girona investiga tres bombers per haver fet un comboi de protesta davant la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, durant la qual haurien proferit insults, el 2 d'octubre del 2017 (un dia després del referèndum).

Fonts de la investigació apunten que la causa estaria oberta pels delictes de malversació de diners públics i abandonament del lloc de feina com a funcionaris. El jutjat ha autoritzat que es requisi material informàtic i telefònic del parc de Bombers de Girona per intentar esbrinar si algú va autoritzar la mobilització i qui l'hauria secundat.

Fonts de la Generalitat informen que el jutjat va denegar que la Guàrdia Civil fes una entrada i registre i ha optat perquè fos personal del Departament els qui recollissin el material i l'entreguessin. Això s'ha fet aquest dimecres al matí.

Precisament, la protesta del 2 d'octubre va centrar una declaració d'un dels agents de la guàrdia civil que van declarar com a testimonis al judici de l'1-O davant del Tribunal Suprem.