A Catalunya el preu de l'habitatge de segona mà experimenta en el primer trimestre una pujada del 0,4% i se situa en 2.555€/m(2) al mes, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa. Amb aquesta última pujada, ja són onze els trimestres amb dades positives en cadena els que experimenta la comunitat catalana, i que la col·loca un 34,4% per sobre de la mitjana espanyola, que al març és de 1.900€/m(2).

«El preu de l'habitatge de segona mà continua recuperant part del terreny perdut durant la crisi, encara que a ritmes molt diferents. Madrid i les illes continuen concentrant les majors pujades, encara que encara els preus estan lluny dels màxims dels anys del boom excepte en el cas de Balears, on el preu mitjà ja està tan sols un 5% per sota dels nivells aconseguits en el 2007. En la resta del país, un habitatge de segona mà és un 35,6% més econòmica que fa dotze anys i hi ha regions com Navarra, Aragó o Castella-la Manxa on aquesta diferència està entorn del 50%», explica Beatriz Toribio, directora d'Estudis de Fotocasa.

Quant al rànquing de Comunitats Autònomes amb el preu de l'habitatge de segona mà més sota el mes de març, Catalunya ocupa la quarta posició, superada per Madrid, País Basc i Balears, com a regions més cares on adquirir un habitatge. En la part alta de la taula es troben el Madrid, País Basc i Balears, els preus mitjans del qual van des dels 2.976€/m(2) en el cas del Madrid als 2.617€/m(2) en el cas de Balears. Catalunya va registrar el seu màxim històric en el preu mitjà de l'habitatge de segona mà el desembre de 2007, data en la qual va aconseguir un valor de 3.864€/m(2). Des de llavors ha acumulat un descens d'un -33,9%.

L'augment trimestral més gran a Girona

Dues províncies catalanes pugen el preu en el primer trimestre de 2019. L'augment trimestral més acusat el registra Girona amb 2,6%, seguida de Barcelona amb 0,8%. D'altra banda, Lleida i Tarragona experimenten descensos, un -2% i un -0,5%, respectivament.

Quant als preus, Barcelona és la província més cara 3.018€/m(2), seguida de Girona (1.938€/m(2)) i Tarragona (1.480€/m(2)). D'altra banda, la província més econòmica és Lleida amb 1.177€/m(2).