La fundació del jugador de l'NBA Ricky Rubio ensenyarà els valors de l'esport com a eina de transformació a nens del barri de la Font de la Pólvora de Girona. Seran unes extraescolars per a joves d'entre 8 i 14 anys que començaran el pròxim setembre coincidint amb l'inici del curs escolar i on també es formen entrenadors. Actualment ja ho estan fent amb 200 nens del barri del Raval de Barcelona amb bons resultats. «No es tracta d'ensenyar-los només a jugar a bàsquet sinó sobretot els valors», ha explicat el pare del jugador, Esteve Rubio, que ha destacat que el programa se centra en infants que viuen en barris vulnerables. De forma paral·lela, la fundació també formarà jugadors i entrenadors del Club Bàsquet Banyoles amb cursos específics.

El bàsquet com a eina de transformació i influència per a un canvi positiu entre els joves. Aquest és l'eix vertebrador del programa que impulsarà la Fundació de Ricky Rubio al barri de la Font de la Pólvora de Girona. El programa s'anomena Community Team, se centra en joves en situació de vulnerabilitat i ja està funcionant amb èxit amb 200 nens d'un club de bàsquet del barri del Raval de Barcelona amb l'Associació Esportiva Ciutat Vella com a socis.

Es tracta d'una extraescolar que inclou la formació dels entrenadors. El pare del jugador de l'NBA, Esteve Rubio, ha destacat que no s'espera que els joves es converteixin en jugadors d'èlit sinó aprofitar aquestes edats per transmetre els valors lligats a l'esport, com ara el treball en equip o la superació.

En el cas de la Font de la Pólvora, es treballarà estretament amb entitats del territori que porten anys dedicats al barri com és la Fundació Futur Girona Est i i l'associació AASS. El projecte associat al bàsquet forma part d'un pla integral d'educació en valors amb tres eixos, com és l'esport, la cultura i l'educació. Es començarà el setembre vinent i s'allargarà tot el curs escolar. Els joves tindran entre 8 i 14 anys.

Formació amb el Club Bàsquet Banyoles

En paral·lel, la fundació també oferirà cursos específics a entrenadors i jugadors del Club Bàsquet Banyoles. Tant el representant de la fundació com l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, han destacat el vincle que el jugador de l'NBA té amb la comarca. Des de fa onze anys que organitza un campus de bàsquet que porta el seu nom a la casa de colònies El Collell a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany).

Esteve Rubio ha recordat que la fundació va néixer després de mort de la mare del jugador ara fa tres anys per un càncer de pulmó. Una de les tres àrees d'acció de la fundació és buscar fons per lluitar contra la malaltia mentre que les altres dues són el programa per a joves vulnerables i l'Special Olympics en suport als jugadors de bàsquet amb discapacitat. Segons ha explicat el pare del jugador, en un futur es vol treballar també amb la formació dels pares.

Finalment, Noguer ha posat en valor el compromís social de la fundació i de Ricky Rubio destinant aquests recursos en benefici de la societat i a col·lectius desfavorits. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Girona.