El candidat al Congrés d'ERC Gabriel Rufián va valorar ahir el resultat de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que dona guanyadora Esquerra en les eleccions al Congrés del 28-A a Catalunya. Rufián va assenyalar que dins del partit no comenten les enquestes, però assenyala que li agradaria «perdre algun dia una enquesta i guanyar unes eleccions».

Rufián, però, va destacar la feina feta per la seva formació al Congrés i es va erigir com l'oposició «real» durant la legislatura, tant en l'etapa de Mariano Rajoy al capdavant com posterior a la moció de censura.

El diputat va dir que el partit ha estat l'únic que ha dit les «coses clares» i davant de «gent molt nociva». «Hem estat la millor bandera que hi ha hagut per la democràcia com quan anàvem amb la fotografia de José Couso davant d'un senyor de la guerra com Aznar». En aquest sentit, el republicà va destacar que la notícia no és per què ho feia ERC, sinó per què la resta no ho feia.

ERC va celebrar ahir arreu del país el que s'anomena Macroparada, i va ser en el marc d'aquesta jornada que el candidat a les eleccions al Congrés, Gabriel Rufián, va ser al Mercat del Lleó de Girona, juntament amb la candidata gironina i germana de Dolors Bassa, Montse Bassa. Des d'allà, Rufián també va voler recordar que «a nosaltres no només ens han espiat, sinó que ens han empresonat perquè som l'única amenaça real al Règim del 78».

I va afegir: «coneixem tan bé les clavegueres de l'Estat que tenim el nostre president i candidat, Oriol Junqueras, a la presó».

En relació al debat sobre la despenalització de l'eutanàsia, el diputat considera que l'actitud de PP i Ciutadans és «indecent», i destaca Catalunya com un país que està «molt més proper» a altres nacions com els Països Baixos. En aquest sentit, Rufián va lamentar alguns postulats de partits conservadors. «És indecent pensis com pensis o votis el que votis», va dir. El candidat d'ERC va demanar que «ens posem d'acord entre tots, perquè no passin aquestes coses».