El professor d'ensenyament secundari i exdirector de l'Institut Carles Rahola, Quim Ruhí, anirà de número quatre a la llista del PSC de Girona per a les pròximes eleccions municipals. «Sempre he estat un servidor públic i el meu nou compromís adquirit amb la política municipal és continuista en aquest sentit, crec que ens cal un Ajuntament que parli i escolti als ciutadans que no utilitzi els fets consumats com a eina política», explica Ruhí en un comunicat.

Ha estat professor durant 40 anys, dels quals 25 com a director de l'Institut Carles Rahola. «En educació el problema més greu que tenim és la segregació escolar en el que l'Ajuntament s'ha d'implicar. Calen polítiques d'equitat que minimitzin les diferències sociològiques entre els centres sostinguts amb fons públics», afirma. També explica que «cal revitalitzar el Consell Municipal d'Educació com a òrgan de consulta i representació de la comunitat educativa o reprendre la xarxa d'escoles bressol municipals, abandonada des dels anys de govern socialista a la ciutat».

D'altra banda, l'alcaldable socialista Sílvia Paneque destaca que Ruhí «ha estat un referent en el món educatiu i molt lligat a la vida de barri de Germans Sàbat i Montjuïc, on resideix». La portaveu del PSC a Girona ha volgut evidenciar la importància i el pes de l'educació al seu programa. «Serem bel·ligerants amb temes que afectin el tancament de línies i empitjorament de condicions educatives dels centres de la ciutat i incidirem en la gratuïtat de l'etapa 0-3 amb les escoles bressol municipals», explica.

Ruhí, que anirà de número quatre, és actualment coordinador del projecte Facilitadors 2.0 de la policia municipal de Girona per la mediació entre alumnes en casos de cyber assetjament. Per últim, el professor agraeix a Paneque «la confiança i l'oportunitat d'estar a la llista».

De moment, la llista socialista a Girona liderada per Paneque compta amb el professor Quim Ruhí; l'exjugador de futbol de Primera, Àngel Martínez; l'escriptor gironí Miquel Fañanàs -que ocuparà el número 14-; i l'advocat i expert en mobilitat, Joan Antoni Balbín. D'altra banda, l'actual regidora Eli Riera ja ha afirmat que no continuarà igual que Quim Rodríguez que serà el cap de llista dels socialistes a Sarrià de Ter.