Semblava que podria haver-hi un llarg conflicte, però l'Ajuntament de Girona i la Comissió Unitària 28 de Juny del col·lectiu LGTBI han signat la pau i han acordat el trasllat a un nou local. De fet, aquest divendres ja van signar el conveni entre les dues parts pel qual l'Ajuntament assumeix tot el cost del lloguer del local situat al carrer Sant Josep.

Tot i aquest acord, només un parell de dies abans, el president de la Comissió, Jordi Mota, havia arribat a parlar de «relacions trencades» amb l'Ajuntament en considerar que hi havia certes condicions econòmiques i burocràtiques que els perjudicava, i la regidora de Drets Socials, Eva Palau, atribuïa el conflicte a «interessos electoralistes» de Mota, un dels signats del projecte Guanyem Girona. Però, poc després, les dues parts es van tornar a reunir i es va segellar l'acord.

Tot va néixer arran del fet que la Comissió ha de marxar de l'actual local, situat al carrer Nou del Teatre, perquè està afectat per les obres imminents a l'antic cinema Modern. L'Ajuntament els ofereix un immoble municipal al carrer Torín del barri de la Devesa, però com que necessita obres d'adaptació, calia trobar un emplaçament temporal. Es va optar per la finca situada al carrer Sant Josep, a prop de l'actual ubicació. Inicialment tot semblava acordat quan es va produir el desencontre que ara s'ha resolt.

Reunió amb el PSC

D'altra banda, l'alcaldable del PSC, Sílvia Paneque, es va reunir ahir amb representants de les entitats LGTBI de la ciutat per valorar les polítiques LGTBI de l'Ajuntament i conèixer de primera mà el problema amb el local. Després de la reunió, Paneque va reclamar que «es convoqui el plenari del Consell Municipal LGTBI per fer una revisió de què s'ha fet aquest últim any en polítiques LGTBI i que es doni compte també de les reunions a les quals ha assistit l'Ajuntament de la xarxa de municipis LGTBI».