L'Ajuntament de Girona ajudarà a pagar la llum a 51 habitatges de persones econòmicament vulnerables de Font de la Pólvora. Aquesta mesura s'inclou dins el pla que el consistori està portant a terme per posar fi al frau elèctric que provoca sobrecàrregues i consegüentment talls de llum.

L'objectiu del consistori és «garantir aquest subministrament a tots els barris», expliquen en un comunicat, per la qual cosa aniran comptador per comptador i desconnectarant aquells que no tenen un contracte amb una companyia elèctrica. Abans, però, l'Ajuntament ha volgut ajudar a aquelles famílies vulnerables que per necessitat punxen la llum i no per fets delictius com el cultiu de marihuana.

Aquesta ajuda consisteix en què el consistori pagarà el comptador a qui no el tingui, el deute amb la companyia quedarà congelat i el primer rebut el podran fraccionar. Tots els habitatges que s'acullen a aquesta mesura es troben al barri de Font de la Pólvora, on hi ha la major part de les persones afectades per incidències amb el fluid elèctric de la ciutat.

El vicealcalde de Girona, Eduard Berloso, va explicar fa dos mesos en un ple que dels 602 habitatges que hi ha a Font de la Pólvora, segons Endesa, tan sols el 38% (229) tenien les factures al dia. La resta, o bé directament no tenien comptador (220) o bé, tot i tenir-ne, havien deixat de pagar els rebuts i la companyia els havia tallat la llum (153). És per aquest motiu que el consistori ha portat a terme aquesta ajuda social.

Aquests 51 casos que s'acullen a la mesura responen a casuístiques diferents i inclouen 11 habitatges que tenen comptador de llum però estan donats de baixa del subministrament elèctric; 16 que no tenen comptador ni tampoc subministrament elèctric; 13 que tenen comptador, estan donats d'alta del subministrament i han acumulat deute, i 11 persones que tenen comptador, subministrament i no tenen deute però que requereixen ajudes per al pagament del contracte amb la companyia.Talls per acabar amb el frau

El proper pas per part del consistori és reunir-se amb la companyia elèctrica Endesa per analitzar cada cas i tancar els acords als quals s'ha arribat amb els veïns. Un cop s'hagi resolt aquesta situació, s'iniciaran les patrulles mixtes formades per tècnics de la companyia i agents de la Policia Municipal per tallar les connexions a tots aquells immobles en què no hi hagi cap contracte amb una companyia elèctrica.