06 de abril de 2019
06.04.2019
L'Empordà

Puja a dinou el nombre d'afectats pel brot de sarna al Santa Caterina

Són tretze professionals i sis familiars, i s'ha tractat preventivament 59 treballadors més

06.04.2019 | 06:30
Santa Caterina, en una imatge d'arxiu.
El Departament de Salut ha detectat deu casos més de sarna vinculats a l'hospital Santa Caterina de Salt. Amb aquests, ja són dinou els casos notificats fins ara pel  brot a l'hospital saltenc: tretze són professionals del centre i sis més, familiars de treballadors. 
 
Tant els afectats com el seu entorn ja han rebut tractament. A més,  com a mesura preventiva, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha tractat 59 treballadors de l'hospital que han estat en contacte amb els afectats, detallen fonts de la conselleria.
 
El Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona de Salut Pública continua la vigilància activa per esbrinar si encara hi ha més persones afectades i, en cas que sigui així, poder iniciar el tractament com més aviat millor.
 
En paral·lel, des del centre s'han les mesures ambientals necessàries per evitar la propagació de la sarna, com ara la neteja a altes temperatures de tota la roba que pot haver estat en contacte amb els afectats.
 
Aquesta malaltia parasitària de la pell causada per un tipus d'àcar microscòpic que viu a la capa superior de la dermis on hi diposita els seus ous. Generalment es  contrau per contacte directe i perllongat amb la pell d'un afectat (fet pel qual tenen més risc de contagi els convivents); però també es pot produir de manera indirecta per l'intercanvi de roba, tovalloles o roba de llit que hagi fet servir una persona afectada.
 
La sarna, també coneguda com a escabiosi, produeix una picor intensa i severa, especialment a la nit o quan augmenta la temperatura corporal i provoca una erupció a la pell, que inclou butllofes o pústules que es trenquen quan els afectats es rasquen. Els símptomes són conseqüència de la reacció al·lèrgica als àcars, els ous i els seus residus.
Té un tractament altament efectiu, habitualment en forma de cremes i locions, que elimina els àcars i els ous i que actua de forma immediata a l' aplicació. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook