El PSC de Girona ha homenatjat aquest divendres la figura del polític i historiador Lluís Maria de Puig com «un exemple del millor de la política» en el marc de la celebració dels quaranta anys dels ajuntaments democràtics. En l'acte, la primera secretària del PSC Girona, Sílvia Paneque, ha destacat que «ha transcendit les parets del partit», i ha anunciat que la formació cedirà quatre caixes de documentació de la seva tasca política a l'Arxiu Municipal de Girona, que decidirà si s'ha d'unificar amb el fons que la família va donar a l'Ajuntament o si és millor que quedi vinculat a l'arxiu del partit.

Durant l'acte, que ha omplert la sala Miquel Diumé, l'exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, ha lloat de Puig com «una figura de les que creixen» i que «es fan grans» quan es fa balanç de la seva feina.

Nadal ha apuntat que és «un fet de justícia històrica» que s'inventariï, es faci conèixer i es pugui estudiar la seva tasca com a diputat. «Analitzar els budells de la feina de diputat tindria un efecte de pedagogia política» i ajudaria, segons l'antic batlle, a salvar el divorci entre ciutadania i classe política.

Al seu torn, l'exdiputat Àlex Sáez ha coincidit en «una certa frustració perquè la feina parlamentària no sigui prou avaluada», i més en el cas de de Puig, «un exemple del millor de la política» i que «representava mèrit i capacitat». «Crec que era immensament feliç dedicat a la política, i un apassionat dels afers europeus», ha indicat, assenyalant el polític i historiador com «un gegant del socialisme espanyol i europeu».

«No es pot dir que fos un polític només amb mirada europea i no gironina, i és el polític amb més projecció europea que ha tingut el PSC», ha afirmat Sáez en un acte al qual han assistit, a més de la família de l'homenatjat, l'exalcaldessa Anna Pagans, l'eurodiputat Josep Maria Terricabras o qui va ser subdelegat del govern, Francesc Francisco-Busquets.