El pregoner de la Setmana santa de Girona serà el periodista Salvador Garcia-Arbós. L'acte es farà el dijous 11 d'abril (20:00 hores) a l'aula magna de la Casa de Cultura.

La Junta de confraries ha preparat un seguit d'actes que inclouen un concert de música sacra, la Santa Missa, l'entrega del penó dels Manaies (al confrare Francesc Pèlach i Buson que el custodiarà en nom del seu oncle ja traspassat Enric Pèlach i Feliu), l'exposanta on es poden veure els diferents elements que prenen part en la processó, el concert de banda i la Processó del Sant Enterrament, segons la presidenta de la Junta, Rosa Maria Domingo.

Enguany, se celebraran dues efemèrides. Per una banda, el 75è aniversari de la secció de vestes de la confraria Manaies- Jesús Cricificat i, per l'altra, els 450 anys de la Confraria de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist.

La Processó es farà el 19 d'abril i com en els darrers anys s'iniciarà a les nou del vespre i passarà primer per la Rambla, i posteriorment, per la plaça del Vi. Segons el cap de la Processó, Agustí Amaya, hi participaran unes 1.300 persones.

El cartell d'aquest any que anuncia la Setmana Santa ha anat a càrrec de Jordi Martorano, on pren protagonisme vun caputxó d'una vesta i el número "7".

La regidora de Festes, Eva Palau, ha explicat que "la Setmana Santa de Girona s'ha convertit en un atractiu més que ofereix la nostra ciutat i que atrau gran nombre de visitants. Un esdeveniment que ha passat a formar part del nostre patrimoni cultural, social i festiu, amb respecte a tot el que representa de caire religiós".