L'Ajuntament de Girona ha denunciat penalment l'ocupació, per part de dues persones, d'un local municipal al barri de Font de la Pólvora, que estava cedit a una entitat intercultural. No ha estat l'única mesura que ha pres el consistori, ja que, en paral·lel, ha donat dos dies als responsables de l'ocupació per tal que abandonin l'immoble, sota el risc de ser desallotjats si no compleixen el requeriment. L'actuació es considera que seria procedent en ser una propietat municipal d'ús social. Els nois que han ocupat el local poden presentar al·legacions i van rebre la notificació aquest dimecres de mans d'agents de la Policia Municipal. Per tant, haurien de respondre, com a màxim, avui mateix, segons ha relatat la regidora de Drets Socials, Eva Palau.

Fa uns dies, Diari de Girona explicava la queixa de l'entitat Khetanipe Girona Associació Intercultural en considerar que el consistori era «còmplice» de l'ocupació del local del carrer Castanyer, que utilitzaven per a diferents activitats, sobretot de caire social i cutural i dirigides, sobretot, als joves del barri.

Aquest dissabte, per exemple, s'havien previst diferents activitats vinculades a la celebració del Dia Internacional del Gitano, que han hagut de suspendre. Com a alternativa, han organitzat una reunió per l'endemà diumenge al centre cívic Onyar (16.00 hores) per tal de reflexionat sobre «cap a on està anant el barri.