La biblioteca escolar Montfollet celebra aquest curs escolar el seu desè aniversari. Durant aquests deu anys, han visitat l'equipament 56.500 persones, s'han fet 9.000 préstecs i s'han organitzat 170 activitats que han aplegat 8.000 persones a la biblioteca. El fons actual de l'espai és de 7.850 documents.

L'equipament es va crear el 2008 gràcies al suport del Pla de barris, dins les accions coordinades i desenvolupades pels plans integrals i comunitaris que intervenien en aquell moment els barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

El Pla de barris va permetre finançar gran part del procés de preparació i posada en funcionament del projecte així com el funcionament durant el primer període. L'octubre de 2016 es va signar un conveni entre l'Ajuntament de Girona i les associacions de mares i pares de les escoles Montfalgars, Santa Eugènia i Dalmau Carles amb la voluntat de formalitzar el compromís conjunt per mantenir aquesta iniciativa per al sector.

Durant els seus primers deu anys de funcionament, la biblioteca Montfollet oberta al barri ha complert una doble funció: per un costat, ser un suport de l'acció educativa i, per l'altre, ser un espai de promoció lectora fora de l'horari lectiu, adreçant la seva acció no només al propi centre sinó també a la població del seu sector.

Divendres passat va tenir lloc la festa central de l'aniversari d'aquest projecte i hi van assistir, entre altres, el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el regidor d'Educació i Esports del consistori, Josep Pujols.