L'Ajuntament de Girona portarà al pròxim ple de dilluns l'augment de sou del secretari municipal José Ignacio Araujo. Es tracta del complement d'incompatibilitat que cobra, el qual es duplicarà i ascendirà fins als 1.518, 66 euros, si així ho aprova el ple. Aquesta és una partida que percep el secretari per l'exclusivitat en l'exercici de les seves funcions. Fa tres anys que cobra aquest sobresou per un import de 759,33 euros, el qual ara es vol augmentar fins als 1.518, 66 euros.

Aleshores, el 2016, per tal d'aprovar el complement, aquest es va incorporar en el catàleg retributiu de l'Ajuntament, allà on hi ha establert el que perceben els treballadors de l'administració. El document va ser incorporat al pressupost del 2017 i va ser aprovat pel ple celebrat els dies 9 de gener i 13 de febrer del mateix any, segons va exposar Araujo en un informe emès el 15 de març.

Un mètode d'aprovació en què la partida passava molt desepercebuda i no es detallava, sinó que se sumava de forma genèrica amb la resta de complements que perceben els treballadors del consistori. Ara, però, es canviarà el sistema després de l'intercanvi d'informes entre el secretari i l'interventor de l'Ajuntament, Carlos Merino, qüestionant aquest mètode d'aprovació. Documents que va avançar Diari de Girona.

Segons fonts consultades, la intenció del consistori és aprovar en uns mesos la Valoració dels Llocs de Treball, on s'establiran els diferents imports que integren el complement específic per a cadascun dels llocs de treball de l'Ajuntament. Com que aquest document encara no ha estat aprovat, l'augment de sou del secretari es portarà dilluns al ple a través d'un informe on es desglossa el complement específic d'Araujo de 5.169 euros. És aquí on apareix la partida per incomptabilitat i l'augment d'aquesta. Una proposta que haurà de ser aprovada per majoria perquè es pugui aplicar.

D'altra banda, el secretari explicava en un informe que aquesta proposta d'augment va ser retirada del ple fins a dues vegades (a l'octubre i desembre del 2018). Segons ha pogut saber aquest diari, aquest increment va ser inclòs a l'ordre del dia de la Mesa General de Negociació del 20 de setembre del 2018 i no es va assolir un acord. Finalment, però, dilluns arribarà al ple.