L'Ajuntament de Girona ha exclòs l'empresa que havia de construir la coberta de la pista poliesportiva del barri de Fontajau per falta de documentació. Fins a tres vegades la mesa de contractació va requerir a la companyia acreditar la seva oferta, ja que «podia ser qualificada com a desproporcionada o temerària».

Construo Construccions Generals va ser la companyia amb més punts de les quatre que es van presentar en el concurs públic obert a principis d'any. Un cop avaluades les diferents propostes, la mesa de contractació va donar cinc dies hàbils a aquesta empresa perquè justifiqués la seva oferta. En particular, demanava que argumentés l'estalvi del projecte, ja que l'Ajuntament va treure a licitació les obres per un import de 550.052 euros i l'empresa va presentar una proposta de 452.298 euros.

Davant d'això, la companyia va justificar la seva oferta, document que va ser acceptat per l'arquitecte municipal, qui va emetre un informe a la Mesa. Aquesta va donar la seva conformitat, assumint i aprovant el contingut de l'informe i va demanar a Construo Construccions Generals que acredités els requisits de capacitat i solvència. Fet que no compleix perquè no acredita que ha realitzat dues obres similars a la requerida, tant pel que fa a l'objecte com pel que fa al preu. És per aquest motiu que l'Ajuntament li dona tres dies per presentar aquest punt. Documents que no aporta i la Mesa exclou a l'empresa «per no acreditar la solvència tècnica».

Ara, la construcció de la coberta està en mans de les empreses Ute Comsa Service Facility Management i Comsa, la segona proposta amb més punts, que va presentar un pressupost de 506.048 euros. Tot i això, falta que l'empresa acrediti la solvència econòmica i tècnica.