L'Espai Cívic del Mercadal acollirà properament el servei de menjador social per a la gent gran. Una iniciativa que vol acabar amb la sol·litud que viu el 23% de les persones grans de Girona. Per tres euros els majors de 60 anys podran dinar en companyia i, a més, d'una forma equilibrada.

Actualment, el programa es porta a terme al barri de Santa Eugènia amb una capacitat per a 34 persones i ara es comptaran amb 20 llocs més amb l'obertura del nou menjador social a l'Espai Cívic del Mercadal, situat a la plaça Jordi de Sant Jordi. El servei estarà obert de dilluns a divendres, excepte els dies festius.

Es podran acollir a aquest programa els majors de 60 anys que siguin perceptors de pensions incompatibles amb el treball i residents a Girona. També podran ser usuaris d'aquest servei els pensionistes que tinguin entre 55 i 60 anys recomanats per un treballador social.

A banda d'estar en companyia, la iniciativa també pretén que la gent gran mengi d'una forma equilibrada. L'àpat té un preu econòmic de tres euros i inclou un primer i un segon plat. A Girona, les persones de més de 65 anys representen l'15,5% de la població, una xifra que ascendeix al 16,8% a Sant Narcís i a 16,25% al Barri Vell i Mercadal.