L'artista i gestora cultural, Roser Bover i el mecànic i activista veïnal, Xavier Villarreal són dues de les 14 persones que encapçalaran la llista electoral de Guanyem Girona a les pròximes municipals del 26 de maig. Els noms de la candidatura encapçalada per Lluc Salellas van ser desvelats ahir després de la celebració d'una assemblea oberta i un dinar popular que es va portar a terme al parc de Vista Alegre.

Així, a banda de Bover i Villarreal, formaran part de l'equip: la mediadora sociocultural Adama Boiro; l'actual regidora Laia Pèlach; l'economista i gestora pública Roser Maeso; el tècnic d'inserció i membre de Girona Acull Karim Sabni; el professor de la UdG Carles Serra; l'activista pel dret a l'habitatge Ruth Tramullas i el gestor i consultor ambiental Quim Pou. Tots ells acompanyaran a Salellas i a les quatre persones que el seguexien a la llista: Cristina Andreu, Xevi Montoya, Dolors Serra i Pere Albertí.

Durant l'acte, la plataforma va fer públic el que ha batejat com «l'equip de la majoria», un concepte que fa referència a la majoria absoluta del ple municipal, fixada en catorze electes, i també a la voluntat de Guanyem de «plantejar un projecte de ciutat que representi i faci polítiques al servei de la majoria de les gironines i els gironins».

Guanyem va remarcar que es tracta «d'un equip preparat per governar la ciutat, que combina perfils de gestió amb persones vinculades a l'activisme social, i que reflecteix la diversitat que té avui la societat gironina». Des de la candidatura també es va destacar la paritat de gènere i la transversalitat de sectors i sensibilitats de l'equip presentat.

L'acte de presentació va congregar un centenar de persones que van viure la presentació de la llista com una trobada festiva que van tancar amb una calçotada i botifarrada popular.