El comitè d'empresa del Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt demana crear un «model de serveis socials» específic per a Salt, ja que hi ha «una situació complexa». La presidenta, Gemma Martínez, acusa la direcció de no tenir «un projecte propi» pensat per a aquest municipi i considera que «l'Ajuntament ha de demanar ajuda a la Generalitat perquè faci una auditoria al consorci».

Aquesta anàlisi externa hauria de servir per veure «si els efectius que hi ha en els serveis socials són suficients i si hi ha una manera millor d'oferir el servei». Segons Martínez, aquesta auditoria permetria detectar que els treballadors pateixen «una situació d'incidències molt elevada». La presidenta del comitè assegura que constantment són víctimes «d'insults i amenaces de mort», però que això «no queda registrat enlloc». Segons Martínez, quan en una entrevista un treballador rep amenaces o insults, «queda commocionat». De fet, sosté, alguns treballadors «s'han agafat la baixa per desgast i desànim». En aquest sentit, la presidenta diu que els treballadors se senten «menystinguts» per part del Consorci de Benestar Social, per la manca de protocols en seguretat laboral.

Segons el comitè d'empresa, una de les possibles sortides passa per crear «un quadre de càrrecs de coordinadors i caps de servei». D'aquesta manera, si hi ha «un coordinador d'àrea» a Salt, podrien demanar com actuar en cas d'incidència als despatxos. Però actualment no hi ha cap superior a les oficines de Salt i els directors es troben a la seu del Consell Comarcal del Gironès. Per això els treballadors creuen que «no hi ha ningú que pensi en l'organització del servei ni apliqui un model de qualitat».

Des de fa un parell de mesos ja s'ha començat a treballar en aquest protocol. Tot i així, els treballadors denuncien que el consorci no ha demanat a cap expert en riscos i seguretat laboral que els ajudi a resoldre aquesta situació.