La primera edició de l'EDhack Krea Girona arrenca demà amb l'objectiu de convertir-se en una experiència col·lectiva per treballar les oportunitats que es generen entre l'educació i la cultura. L'esdeveniment s'allargarà fins dissabte al vespre al Centre Cultural La Mercè i aplegarà un total de 84 participants que, al llarg de la hackató, cocrearan solucions originals i tangibles per resoldre el repte proposat. La iniciativa també preveu la participació de catorze figures de mentor i nou de facilitador i d'un jurat format per cinc persones.

L'EDhack Krea Girona comptarà amb un total de catorze equips, que treballaran de forma col·lectiva i que generaran catorze projectes diferents. De totes les propostes, el jurat escollirà sis projectes finalistes, un dels quals serà el seleccionat per desenvolupar-se. Tots els projectes generats quedaran en obert al web de l'esdeveniment, i es podran utilitzar lliurement gràcies a l'acompanyament tècnic i a la mentoria de L'Estació Espai Jove.

La jornada es tancarà dissabte a les 19 h amb la presentació de les solucions finalistes i l'anunci de la guanyadora. Serà un acte obert a tothom que comptarà també amb un concert sorpresa i que suposarà la festa de cloenda d'aquesta gran trobada. L'EDhack Krea Girona és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Girona i per la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració de la Universitat de Girona i dinamitzat per l'equip de L'Estació Espai Jove.