20 de març de 2019
20.03.2019
L'Empordà
FÒRUM GASTRONÒMIC

Pep Palau: Hem prescindit de l'empresa de Matamala per raons empresarials i no per motius polítics

Els organitzadors del Fòrum Gastronòmic lamenten el "linxament públic"

20.03.2019 | 06:30
Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic

El director del Fòrum Gastronòmic de Girona, Pep Palau, ha assegurat que prescindirà per motius estrictament mercantils, i no polítics, dels serveis de l'empresa Incatis (Iniciatives Catalans i Serveis S.L), propietat de Josep Maria Matamala, íntim amic de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Palau assegura que la motivació de prescindir d'aquest proveïdor està relacionada amb "raons estrictament de serveis mercantils i en cap cas per motivacions de tipus polític o ideològic".

Palau ha indicat que aquesta empresa feia les funcions comercials i la producció de l'esdeveniment a Girona, encara que en la passada edició, que es va celebrar entre el 18 i el 20 de novembre, ha assegurat que "l'empresa no responia i vam haver d'assumir nosaltres la part de producció".

El responsable del Fòrum, que també organitza l'esdeveniment a Barcelona i a La Corunya, ha manifestat que el 2017 l'empresa ja va presentar "un dèficit important i la seva funció va anar decaient".

Així mateix, Palau ha expressat que se sent afectat per aquest "linxament públic, que res no té a veure amb el que hem fet aquests últims vint anys de Fòrum Gastronòmic, en els quals hem promogut la cuina catalana i als seus cuiners".

"Que es produeixin aquest tipus de campanyes per motius ideològics i no s'entenguin els problemes de viabilitat econòmica i mercantil ens afecta", ha assentit.

El director del Fòrum també ha recordat que aquests últims anys també han estat objecte d'una campanya mediàtica en què se'ls acusava de finançar el separatisme i això els va comportar la pèrdua de suports de les institucions públiques a Galícia, on cada any se celebra el Fòrum Gastronòmic La Corunya.

Malgrat aquesta situació, Palau ha assegurat que espera "apagar aquest foc" com més aviat millor i centrar-se en la nova edició del Fòrum en la capital gironina, que ha indicat que "no perilla i presenta expectatives de creixement".

Per part seva, Matamala estava esmentat a declarar el passat 4 de juny davant l'Audiència Nacional per delicte d'encobriment per acompanyar a l'expresident català quan el van detenir a Alemanya, però no va acudir perquè no se li va aconseguir notificar la citació.

L'amic inseparable de Puigdemont, que viu actualment a Waterloo amb ell, va ser regidor de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Girona entre 1987 i 1995 i és propietari de l'empresa Incatis.

L'empresa està dedicada a organitzar fires a Girona com Firatast o Girocòmic, així com la Mostra Gastronòmica de Molins de Rei (Baix Llobregat) o la Fira del Porc de Riudellots de la Selva (Selva).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook