El PSC de Salt creu que el sector sud no està a punt perquè s'hi pugui instal·lar Ikea, després que el govern de l'ajuntament (ERC i IPS-CUP) assegurés que el planejament urbanístic està preparat. És per aquest motiu que el candidat a alcalde dels socialistes, Joan Martín, insta la Generalitat a aclarir quan va aprovar definitivament la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Salt.

Els socialistes sospiten que «a tres mesos de les eleccions els terrenys no són comercials i els inversors no poden posar cap classe d'establiment». Davant d'això, es pregunten si el govern de Jordi Viñas «ja té el vistiplau de la Generalitat, si ja s'ha pronunciat la comissió d'urbanisme i on són els informes favorables de la Direcció General de Comerç». També volen saber si «l'entitat urbanística de l'àrea metropolitana del Gironès s'ha pronunciat». «Com és que encara estem enviant informes, si ja està tot fet?», es pregunta Martín.

El grup socialista recorda que fa prop de dos anys i mig que més de 4.000 saltencs van participar en una consulta popular i van avalar amb prop del 90% dels suports que el sector tingui usos comercials. Els socialistes volen saber si s'ha aprovat definitivament la modificació del Pla General per part de la Generalitat, ja que l'ajuntament diu que tot està fet.

Els socialistes recorden que el principal soci d'ERC al govern, la CUP, s'ha oposat sempre al projecte. El PSC lamenta el retard en l'arribada d'una inversió que podria ser multimilionària i que revertiria en la creació de llocs de treball i seria una important suma de diners en impostos per a l'ajuntament.

Martín també denuncia l'incompliment repetit de reunir la comissió d'impuls, que només ha celebrat una sessió en dos anys i escaig. El grup socialista va demanar en el ple extraordinari celebrat la setmana passada sobre el futur del sector sud un informe amb la tramitació urbanística pendent i en quina situació estan els tràmits. Martín lamenta que «més enllà de les declaracions als mitjans i les evasives a la sala de plens, l'alcalde no ha aclarit quan ni com vindrà Ikea a Salt».