El servei d'inspecció de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona té dues vacants per jubilació de dos treballadors, que ara per ara no s'han pogut cobrir. Això ha provocat que hi hagi moltes actuacions que no s'han pogut fer o que s'han fet molt més tard del que pertocaria. Fa poc, el consistori va obrir un concurs públic per cobrir aquestes vacants i, segons ha pogut saber Diari de Girona, els aspirants van renunciar a la meitat de les proves, en part, per temes econòmics. Ara mateix el servei funciona amb dos dels quatre inspectors i un d'aquests pertany al comitè d'empresa, motiu pel qual hi ha hores que no les dedica a les tasques d'inspeccions.

Aquesta lentitud a l'hora de respondre a peticions d'inspeccions ha molestat diversos veïns que s'han queixat al Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente. El Defensor, en el que es denomina una decisió d'ofici, ha recomanat a l'Ajuntament que «acceleri la cobertura de les baixes existents al Servei dInspecció d'Urbanisme». Llorente reclama al consistori que «doni resposta a les queixes ciutadanes complint amb les exigències d'una bona administració» i recorda que la recomanació es deu la necessitat de tenir un servei «tan necessari com útil, tant per a la pròpia administració, com per garantir el compliment de les normatives urbanístiques i el respecte dels drets de la ciutadania».

Alguns veïns s'havien dirigit a l'Ajuntament per tractar sobre problemes i deficiències respecte a obres, conservació de façanes i solars o edificis abandonats. Aquests ciutadans, tot i reclamar una visita del servei d'Inspecció amb la finalitat de comprovar la situació i promoure l'actuació administrativa corresponent, «no aconsegueixen el seu objectiu, per inacció i falta de resposta per part de l'Ajuntament», segons exposa Ramon Llorente.