Un grup de treballadors de les brigades municipals de Girona han protestat aquest matí per l'estat dels seus vehicles. Han portat elscotxes des del polígon de Mas Xirgu fins a la plaça del Vi i han aparcat davant de l'Ajuntament. Fa unes setmanes, Diari de Girona va publicar les queixes dels treballadors municipals després que despleguessin una pancarta a Mas Xirgu on s'hi podia llegir: «Per la nostra seguretat, vehicles nous, ja». Una pancarta, que en versió reduïda, van deixar sobre el capó d'un dels vehicles aparcats.

Algun dels cotxes té 30 anys i els empleats temen per la seva seguretat ja que es mouen cada dia amb aquest cotxes. Alerten que alguns tenen defecte o s'han hagut de fer reparacions per mantenir, per ­exemple part del vehicle, com ara el pany. Alguns tenen la matrícula GI-AH, fet que indica que es van donar d'alta l'any 1989.

La flota té, segons els representants sindicals, una trentena de vehicles i almenys cinc són molt vells. Són els que utilitzen els treballadors de fusteria, serralleria, pintura i d'obres. En menor mesura, els de lampisteria i jardineria.

Un dels treballadors explicava avui que «la gent està molt preocupada» i que s'estan organitzant per fer més visible la protesta.

Des de l'equip de govern, fa uns dies, es va recordar que tots els vehicles passen la ITV, alguns cada sis mesos, i que compleixen la normativa. Van admetre que algun dels vehicles s'haura de substituir i que confiaven poder fer-ho amb inversions procedents del possible superàvit pressupostari. «Anem amb cotxes que fan llàstima», lamentaven els treballadors fa uns dies. Tampoc comprenien que a altres treballadors del consistori se'ls renovi el vehicle automàticament quan el cotxe que utilitzen arriba a un determinat número de quilòmetres i que ells no els passi el mateix i que, màxim, han de reaprofitar algun d'aquests vehicles que deizen d'utilitzar altres empleats.

El tinent d'alcaldia de Via Pública, Mobilitat i Urbanisme, Joan Alcalà, Eva explicar que l'any passat van adquirir un vehicle molt car, un camió grua per canviar els llums dels fanals, perquè l'antic sí que tenia molts problemes de seguretat i s'havia de fer el canvi sí o sí. El camió, pel tipus de vehicle, era molt car i això va retardar l'adquisició d'altres vehicles. Es tracta del polèmic camió grua que va circular sense assegurança durant uns mesos i que va tenir un accident.