L'exdirector dels Serveis Territorials d'Educació, Albert Bayot, es va imposar a set projectes educatius presentats per dirigir el nou institut de Sarrià de Ter, que començarà a funcionar el proper curs 2019-2020. Ahir, el Departament d'Educació a Girona va donar a conèixer el nou equip directiu i el seu projecte educatiu en un acte al centre de Sarrià de Dalt.

Bayot, professor de Llengua Catalana i Literatura, estarà acompanyat en l'equip directiu per la cap d'estudis Judith Quadres (actualment professora de Llengua Castellana i Literatura a l'institut Ermessenda de Girona), i Meritxell Mallorquí (professora de Física i Química a l'INS Illa de Rodes de Roses). A més d'ells tres, hi haurà vuit professors més que conjuntament donaran cobertura als quatre grups de primer d'ESO que tindrà el primer curs el nou institut. A la llarga el centre comptarà amb quatre línies d'ESO i dues de Batxillerat.

A l'acte també hi va assistir el director de serveis territorials d'Educació, Martí Fonalleras. En declaracions a aquest mitjà, va explicar que el pròxim estiu es començaran a col·locar els mòduls, coneguts com a barracons, que formaran el nou institut de Sarrià. El centre s'ubicarà al terreny que hi ha al costat del CAP del municipi. Bayot va destacar la bona ubicació en què es trobarà el centre, ja que els permetrà utilitzar diferents equipaments de Sarrià com a aules específiques. És el cas del pavelló, el teatre, el centre cívic o la biblioteca.

L'institut acollirà l'alumnat de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Viladesens i Sant Jordi Desvalls. Com que el centre encara no és una realitat, per fer la preinscripció els pares tindran dues alternatives. Una és deixar la butlleta a les escoles de Primària i l'altra, dirigir-se durant el període de preinscripció al centre cívic La Cooperativa (de les 17 a les 19 h), on l'equip directiu té muntat un despatx provisional.

D'altra banda, Bayot va donar detalls del projecte educatiu que es desenvoluparà a l'institut. Una de les apostes més innovadores és la tutoria compartida, un model en què tot el professorat fa el seguiment d'un grup d'alumnes i això permet fer un seguiment més individual. «Trenquem la típica tutoria d'un professor per 30 alumnes, per un professor per 12 nois», va explicar. També es potenciaran les llengües i es farà Educació Física en anglès i oferiran com a optatives Francès i Alemany des de primer d'ESO.