Martí Terés, fins ahir regidor d'Esquerra a Girona, vol mantenir la militància al partit republicà tot i sumar-se a la llista de Junts per Catalunya-Girona de Marta Madrenas com a independent per a les pròximes eleccions municipals. Així ho ha explicat avui al matí en roda de premsa acompanyat per l'alcaldessa, qui ha assegurat que Terés ocuparà els primers llocs de la candidatura.

El grup republicà desconeixia aquesta informació i va saber ahir a la tarda, minuts abans del ple de l'Ajuntament de Girona, que Terés anava a renunciar a l'acta de regidor d'Esquerra per sumar-se a la candidatura de Madrenas. Així ho ha assegurat el president de la secció local del partit, David Sabaté, en aquest mitjà. "És incompatible militar al partit i presentar-se a una altra llista que no sigui la d'Esquerra, els estatuts d'ERC són molt clars", ha afirmat.

És per aquest motiu que si Terés no renuncia a la militància, el partit engegarà els mecanismes necessaris per suspendre'l. Tot i això, Sabaté confia que Terés, coneixedor dels estatuts per la seva llarga vinculació al partit, deixarà la militància.

Davant la desconeixença d'ERC, l'exregidor ha explicat que va informar el seu canvi al partit a través del grup municipal. "Estic a l'expectativa de saber la seva resposta, ara mateix no sé què els hi sembla", ha dit. Envers això, Sabaté ha explicat que "respecten" la seva decisió personal, ja que tothom "pot triar el camí que vulgui".

D'altra banda, Madrenas ha celebrat la incorporació de Terés a la seva llista "renovada, transversal i unitària" i on formen part "els que defensen la llibertat i la independència del país". Sense concretar quin número ocuparà l'exregidor d'ERC, l'alcaldessa ha explicat que serà "una peça important" i que estarà entre "els deu primers llocs de la candidatura".

Martí Terés va abandonar la seva acta de regidor ahir a l'inici del ple de l'Ajuntament de Girona. "Renunciar a l'acta em semblava que era el més honest per deixar tancada una etapa" i així "poder sumar-me de forma lliure en aquest nou projecte", ha explicat.