Més de 200 persones van manifestar-se ahir a Salt en rebuig a l'acte que Vox celebrava al Centre d'arts escèniques El Canal. Un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra va blindar la zona prohibint l'accés a menys de 300 metres del recinte, excepte als 200 simpatitzants del partit que van assistir a l'acte.

Els manifestants estaven convocats a les sis de la tarda a les portes de la Coma Cros per diferents plataformes com IPS-CUP, Girona Acull i l'Espai Antiracista Salt-Girona. Alguns d'ells portaven pancartes amb lemes com «Llegeix, pensa i deixa l'odi» i cridaven «fora nazis» a mesura que els assistents arribaven al Canal.

El partit polític celebrava a Salt un acte a les 18.30 h per donar a conèixer la candidatura amb el regidor de l'Ajuntament de Salt Sergi Fabri com a coordinador del partit a la vila. A més d'ell, també hi havia Alícia Rubio i Jorge Buxadé de l'executiva del partit i Alberto Tarradas, president de la formació a Girona.

Accés vetat als periodistes

Poc abans de les sis de la tarda, una desena de dotacions dels Mossos i una seixantena d'agents ja vigilaven l'entorn del centre i tenien tallat el carrer de davant la Coma Cros. El cordó policial no permetia a ningú apropar-se al recinte, tampoc els periodistes, als quals Vox els va vetar l'entrada a l'acte.

Els assistents van entrar al Canal mostrant banderes espanyoles, enviant petons als manifestants i, fins i tot, alguns van fer la salutació nazi. Mentre es desenvolupava l'acte, els concentrats a l'entrada van llegir dos manifestos. En el primer, una dona llatinoamericana va demanar que «la població llatina i també d'altres països com el Marroc o Senegal» s'uneixin i facin presència al carrer per «demanar el dret a vot» i acabar amb «accions feixistes» com les de VOX. D'altra banda, des de la Plataforma Antifeixista van acusar als ajuntaments de Girona i Salt i a la Diputació de permetre que Vox fes l'acte.

Després d'una hora i mitja de durada, l'acte va finalitzar a les vuit del vespre i els assitents van anar sortint del recinte sota els crits dels manifestants que entonaven «fora feixistes dels nostres barris» i els tiraven ous. Durant aquests instants es van viure alguns moments de tensió, però els Mossos van privar que manifestants i assistents a l'acte de Vox es topessin.