La portaveu del grup municipal del Partit Popular Català a l'Ajuntament de Girona i cap de llista del partit en les properes eleccions municipals del 26 de maig, Concepció Veray, ha registrat al consistori una moció demanant a l'equip de Govern de la ciutat que posi en marxa una bateria de mesures concretes per lluitar contra la inseguretat. Mitjançant la moció, que se sotmetrà a debat i votació en el proper Ple del dia 11 de març, Veray reclama, en primer lloc, que es convoqui "amb caràcter d'urgència i extraordinari, una reunió de la Junta de Portaveus amb els caps de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per tal de poder conèixer les actuacions i accions que s'estan duent i es duran a terme per acabar amb aquesta situació d'inseguretat existent".

Així mateix, la portaveu Popular al consistori insta a l'equip de Govern a "un cop realitzada la reunió de la Junta de Portaveus, convocar el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció, per tal d'informar sobre tot allò que té a veure amb la seguretat a la ciutat".

"També li reclamem que sol·liciti al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya un increment de la dotació d'efectius dels Mossos d'Esquadra a la ciutat i instar a la presència d'unitats d'ARRO, almenys durant el cap de setmana i en horari nocturn", ha afegit.

Una altra mesura que proposem, ha continuat explicant, "és que s'incrementi el nombre de patrulles d'agents de la Policia Local destinant, en la mesura del possible amb la plantilla actual, el personal policial que realitza tasques administratives al servei de seguretat ciutadana mentre no es normalitzi la situació". "També reclamem que s'augmenti cada any la plantilla de la Policia Local, en un mínim de 10 nous agents/any, fins arribar a la ràtio de 1,9 agents per cada 1.000 habitants", ha manifestat.

I d'altra banda, el grup municipal del PPC també inclou a la moció un punt en què s'exigeix a l'equip de Govern que executi "de manera prioritària i amb celeritat totes les partides del pressupost municipal destinades a millorar la seguretat a la ciutat".

En aquest sentit, Veray ha recordat que "Girona està patint en els últims mesos un nombre important de robatoris a diferents barris de la ciutat, tant en habitatges com en vehicles i comerços", i ha lamentat que "durant el 2018 s'han incrementat els robatoris amb força en habitatges i comerços un 30,5%, les sostraccions de vehicles un 14,1% i els delictes contra la llibertat sexual un 23,5%".

Així doncs, la portaveu del grup municipal del PPC ha explicat que "molts veïns i veïnes consideren que Girona no disposa dels mitjans necessaris per poder fer front als delictes i a l'incivisme que patim, i es mostren preocupats per l'augment de la sensació d'inseguretat a la ciutat per culpa de les infraccions penals que es cometen i la manca d'efectius policials patrullant pels carrers dels diferents barris". "Barris com Santa Eugènia, Montjuïc, Sant Narcís, entre altres, han mostrat la seva preocupació per l'augment de robatoris, sobretot en habitatges, i han fet públiques les seves queixes per la manca d'efectius policials i la gairebé nul·la presència dels mateixos en els seus barris", ha afegit.

Per últim, Veray ha remarcat que "la seguretat dels gironins i les gironines sempre ha estat, és i continuarà sent una prioritat per al Partit Popular", i ha demanat a la resta de grups municipals que se sumin a aquesta iniciativa i votin a favor de la moció en el ple de l'Ajuntament perquè "garantir la seguretat a tota la ciutadania és responsabilitat dels poders públics i cal que sigui una prioritat per a totes les administracions, també per a aquest ajuntament".