Òmnium Gironès i el centre de formació teatral El Galliner, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, els ajuntaments de Girona i Salt i les seves biblioteques, impulsen per quart any consecutiu el projecte Arrelarreu, on alumnes de secundària de diferents nacionalitats expliquen de manera teatralitzada contes a les biblioteques públiques de Girona i Salt i als centres educatius propers al seu institut.

El projecte Arrelarreu ja compta amb la implicació de més de 140 alumnes d'aules d'acollida d'onze instituts, que durant les últimes setmanes han rebut sessions de formació per part de voluntaris, la major part alumnes d'El Galliner, que han anat als instituts per orientar els estudiants a l'hora de teatralitzar i representar el conte escollit.

Els alumnes representaran el seu conte a les biblioteques municipals de Girona i Salt durant el mes de març en onze sessions adreçades a infants a partir de 3 anys i a les seves famílies. En paral·lel, els alumnes explicaran els contes en una quinzena d'escoles properes als seus centres.

A més també està previst que tots aquells centres que ho vulguin, podran representar el conte a l'escenari que Òmnium Gironès muntarà per la diada de Sant Jordi.

L'objectiu d'Arrelarreu és promoure la cohesió social, la interculturalitat i l'ús social del català a través de millorar l'expressió oral i escrita i també l'autoestima reforçant les capacitats i la seguretat dels alumnes.

El projecte potencia l'accés a la llengua catalana com a llengua comuna dins un marc plurilingüe de respecte per totes les llengües d'origen, amb incidència especial en la pràctica de la llengua catalana com a pròpia del país d'acollida. A més, promou la construcció d'un sentit de ciutadania capaç de donar, davant el fenomen de la immigració, una resposta respectuosa amb els valors bàsics de la democràcia i el respecte pels Drets Humans, oferint als alumnes nouvinguts un espai ciutadà que els ofereixi igualtat d'oportunitats. El projecte té com a eixos transversals la teatralització i l'esperit de compromís cívic.