L'Ajuntament de Girona ha revalidat aquest 2019 el segell de transparència d'Infoparticipa amb el compliment del 98% dels indicadors i ha rebut el reconeixement de l'Administració Oberta de Catalunya en els municipis de més de 50.000 habitants per la tasca que porta a terme en matèria de transformació digital.

Pel que fa al segell Infoparticipa, el consistori certifica que compleix, per tercer any consecutiu, amb 51 dels 52 indicadors (un 98%) establerts en aquesta edició pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquests indicadors varien en cada edició d'avaluació del segell.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el LPCCP als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

Es tracta d'una marca de qualitat que dona "garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania". Es pot consultar tota la informació inclosa al portal de la transparència de l'Ajuntament de Girona .

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa va aprovar els Guardons Infoparticipa 2018 el passat 26 de febrer. El regidor de Cooperació del consistori, Cristobal Sanchez, recollirà el guardó el dimecres 13 de març, en l'acte d'entrega oficial, que es farà a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per altra banda, l'Ajuntament ha estat distingit també per la seva tasca capdavantera en matèria de transformació digital en ajuntaments per part de l'Administració Oberta de Catalunya. Concretament, Girona ha estat l'ajuntament que ha liderat la classificació en els consistoris de més de 50.000 habitants, un guardó que ja va rebre el 2017. La ciutat s'ha imposat a capitals de demarcació com Lleida o Tarragona i a localitats com Terrassa, Granollers, Mataró o Sant Cugat del Vallès. No és el primer guardó que rep el consistori en aquest àmbit.

El municipi ha rebut aquest guardó en la sisena edició dels Reconeixements Administració Oberta, que atorga anualment l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ajuntaments i consells comarcals que han estat capdavanters en transformació digital als seus ens. Els guardons distingeixen set categories d'acord amb el nombre d'habitants i la naturalesa de les entitats i es basen en una sèrie d'indicadors objectius, l'anàlisi dels webs i l'ús de determinats serveis de l'AOC. L'objectiu d'aquests reconeixements és valorar la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i la seva gestió interna.