L'Ajuntament de Girona i Microbank han renovat el conveni de col·laboració que van iniciar el 2013 per impulsar l'activitat emprenedora a la ciutat a través de microcrèdits. L'objectiu de l'acord és facilitar l'accés al crèdit dels autònoms, petits empresaris i emprenedors, ja que és un dels principals obstacles amb què es troben en la seva activitat.

Entre el 2014 i el 2018 s'han aconseguit gestionar més de 620.000 euros de finançament a través dels microcrèdits. La finalitat de la iniciativa és precisament millorar el finançament i la promoció de les microempreses i fomentar el treball autònom a través de microcrèdits, que són un mitjà per afavorir la creació i la consolidació d'ocupació i donar suport als projectes empresarials viables.

Gràcies al conveni, es podrà establir una línia de finançament dirigida, per una banda, a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora afavorint la igualtat d'oportunitats d'homes i dones, nous residents, persones amb discapacitats i amb especial atenció als col·lectius vulnerables en situació d'exclusió financera, i, per altra banda, a finançar l'establiment, la consolidació o l'ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu, la creació i la consolidació d'ocupació i la contribució al progrés social.

L'import màxim dels microcrèdits és de 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió) amb un termini de 72 mesos (amb possibilitat de 6 mesos de carència) i un tipus d'interès del 5,90%. Aquests microcrèdits es donaran sense garanties real ni condició d'aval, excepte quan el titular sigui una persona jurídica. El requisits que es demanaran als sol·licitants seran aportar un pla d'empresa i un informe de viabilitat emès pel servei Girona Emprèn.

El sistema per la concessió dels crèdits s'iniciarà a través de l'Ajuntament de Girona, que a través del servei Girona Emprèn derivarà a MicroBank els projectes d'emprenedoria, que hauran estat orientats i assessorats des del mateix servei i que disposin d'informe de viabilitat, per accedir a les condicions de finançament establertes en el conveni. D'altra banda, MicroBank estudiarà les sol·licituds de finançament derivades des del servei Girona Emprèn i en cas d'aprovació podran accedir a la línia de finançament creada per potenciar l'autoocupació i l'activitat emprenedora, mantenint informat a l'Ajuntament de Girona dels microcrèdits que es formalitzin en el marc d'aquest conveni.

La tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, i el director de l'Àrea de Negoci de Microbank, Àngel Soto, han estat els encarregats de formalitzar l'acord.