El pàrquing de Fontajau i l'estació d'autobusos de Girona han acollit avui els primers busos turístics, després que l'ajuntament hagi anul·lat l'estacionament dels carrers Berenguer i Carnicer, a tocar del Barri Vell. Un canvi que ha rebut queixes de la Federació d'Organitzacións Empresarials de Girona (FOEG) i l'Associació de Transports de Girona (Asetrans) que van demanar aquesta setmana que es «posposi la decisió».

Davant les crítiques, l'ajuntament ha explicat avui que no es planteja ajornar la mesura d'eliminar l'aparcament de busos turístics al Barri Vell. La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, Glòria Plana, ha explicat que entén que en un principi suposi un «trasbals» per als operadors turístics però ha assegurat que és una decisió meditada i treballada amb el sector. Plana també ha explicat que, en el cas dels grups escolars que visitin la ciutat, podran baixar dels busos al carrer Berenguer i Carnicer perquè els menors no hagin de fer tant recorregut a peu.

Plana ha defensat que aquesta mesura, a la llarga, suposarà un «benefici per a tota la ciutat». La regidora ha insistit que les zones alternatives d'aparcament -a l'estació d'autobusos i a Fontajau- estan molt a prop del centre. «Estan a deu minuts», ha dit la regidora, responen així a les crítiques rebudes per la FOEG o Asetrans. Les dues entitats van demanar aquesta setmana a l'ajuntament que posposi la decisió d'anul·lar la zona d'aparcaments per a autocars turístics que hi ha al Barri Vell. Concretament, la patronal FOEG considera que la mesura perjudicarà l'economia de la ciutat, mentre que Asetrans creu que eliminar aquesta zona incentiva que la gent utilitzi el vehicle privat.

Tot i això, el govern ha afirmat que no es planteja ajornar la decisió i avui els primers busos turístics ja han hagut d'aparcar als nous estacionaments. El pàrquing de Fontajau, però, aquest diumenge estarà una part ocupat (de les 00h a les 14h) per la celebració del Duatló de Girona. Una qüestió que ha generat incertesa en el sector turístic de la ciutat.