Un total de 48 nens de Salt participen a la setena edició del programa d'inclusió social de la Fundació Barça. Des del mes d'octubre, infants i joves d'entre 10 i 18 anys de la vila assisteixen a dues sessions setmanals al Camp Municipal de Futbol.

Aquest programa treballa la inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet i es duu a terme a la població des de fa 3 anys. A Salt té l'objectiu de crear un espai on nois i noies puguin desenvolupar, tant individualment com socialment, els valors necessaris per a la pràctica esportiva i per al dia a dia. Especialment es reforça el respecte i la resolució de conflictes per educar en la identificació i l'expressió dels sentiments.

Aprofitant la celebració d'una sessió de FutbolNet, Ramon Garriga, membre del Patronat de la Fundació, ha visitat la població, i juntament amb Jordi Viñas, alcalde de Salt; Joaquim Vall·llosera, president de la Federació de Penyes de Girona, i un representant de la Penya Barcelonista de Salt han assistit a l'activitat per conèixer com es treballa.

La metodologia 'FutbolNet' a Catalunya

FutbolNet és una metodologia d'intervenció social que utilitza el futbol i l'activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves i fomentar la inclusió d'aquells que es troben en contextos vulnerables. Avui en dia, els infants i joves i, especialment, els que estan en risc d'exclusió social no poden exercir, de manera plena i en igualtat de condicions, el seu dret a participar en l'esport, fet que es tradueix en una reducció d'oportunitats i, per tant, afecta el seu desenvolupament i la seva educació.

Des de la Fundació Barça, es fa servir l'esport com una eina de promoció de la inclusió, que associa l'esport a una educació integral i al canvi social i d'actituds, basat en la igualtat i la democràcia, on la diversitat és un valor que cohesiona el grup i ofereix més possibilitats d'aprenentatge i participació. Amb les sessions de la metodologia FutbolNet a Catalunya es busca contribuir a la igualtat d'oportunitats d'infants i joves a partir de tres fites: fomentar la creació de vincles, facilitar l'adquisició i desenvolupament de competències i habilitats socioemocionals i reduir factors de risc i desprotecció dels infants i joves.