L'Associació de Veïnes i Veïns del Barri Vell de Girona ha demanat a l'Ajuntament que «es traslladi l'actuació programada a la plaça Bell-Lloc per al dia 3 de març a les dotze del migdia, dins del Black Music Festival, a un altre emplaçament de la ciutat més idoni». L'entitat recorda que fan referència a un «emplaçament més idoni» perquè en aquesta plaça hi ha un conflicte veïnal pels sorolls procedents dels clients de les terrasses dels diferents establiments de restauració que han anat obrint. Residents en edificis d'aquesta plaça han explicat a aquest diari que, en ple conflicte, organitzar una actuació musical en un espai tan petit només es pot entendre com una provocació. Dubten, a més, que hi hagi un informe d'impacte acústic de l'esdeveniment.

L'Associació de Veïns apunta que ha intentat fer de mediador entre les diferents parts per resoldre el conflicte existent a la zona de la plaça Bell-lloc, però que, «tot i aquesta voluntat, el conflicte no s'ha pogut resoldre i, desafortunadament, l'Ajuntament n'ha tingut gran part de responsabilitat».

L'entitat veïnal reclama a l'Ajuntament que valori «la possibilitat de desplaçar activitats extraordinàries a aquells barris de la ciutat que fa molts anys que ho reclamen». A més, indica que, el 24 de gener, el regidor de Cultura, Carles Ribas, explicava que tant el Black Music Festival com el Festival Strenes «havien fet un gran esforç per sortir del Barri Vell, mentre que poques hores després es feien públiques les programacions -amb l'actuació a la plaça-, que, realment, no semblen correspondre al que explicava el regidor i que per a molts veïns havia estat rebut amb alleujament i gratitud». L'Associació lamenta que ni el regidor ni l'alcaldessa hagin respost a la petició.

Queixa per la manca de respostes

Pel que fa als residents directament afectats, també estan cansats de la manca de resposta de l'Ajuntament. Han contactat amb l'advocat de l'Associació Catalana contra el soroll. A més a més, tenen previst dirigir-se a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública per denunciar que l'Ajuntament ni tan sols respon a les seves peticions.